02 3225 2301

Horské stredisko Demänovská dolina/Jasná

Demänovská dolina   je najznámejšia a najkrajšia dolina Nízkych Tatier. Stredisko Jasná, ktoré tvorí záver doliny, je dnes moderným lyžiarskym centrom. V neďalekej obci Liptovský Ján sa nachádza termálne kúpalisko. Dolina je známa aj vďaka svojmu unikátnemu jaskynnému systému  Demänovských jaskýň.
urcite mozem iba odporucat vynikajuca perfektna dovolenka....
HOT
Jarné radovánky
Hotel Repiská, Demänovská dolina/Jasná
2 nc. od 212 € / pobyt
Relaxačné a Wellness
Seniorské

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Dolina bola osídlená už v praveku o čom svedčia nálezy v jaskyni Okno. Preskúmaním a opismi s vyznačením kvapľových a zaľadnených častí sa v 19. a na začiatku 20. storočia stali Demänovské jaskyne známe na celom svete. Druhým, veľmi dôležitým, medzníkom v histórii obce sa stal rok 1936, kedy bola vybudovaná lanovka na Chopok. Od tej doby sa dolina postupne stala významným strediskom cestovného ruchu.

Poloha a klíma

Demänovská Dolina je dlhá 15 km sa rozprestiera sa na severnej strane Nízkych Tatier. Tiahne sa od kraja mesta Liptovský Mikuláš až pod najvyššie vrcholy pohoria – Ďumbier a Chopok.

Turistické zaujímavosti

Demänovská dolina je jednou z najpozoruhodnejších dolín na Slovensku. Demänovské jaskyne sú známe na celom Slovensku a to hlavne 2 verejnosti sprístupnené - Demänovská jaskyňa Slobody a Demänovská ľadová jaskyňa. Tiež by ste nemali vynechať prekrásny Demänovský Kras alebo Vrbické Pleso. Navštíviť Demänovskú dolinu sa určite oplatí, pokiaľ chcete mať zážitok z krás Nízkych Tatier nielen z povrchu, ale aj spod zeme.

Okolie

Neďaleko sa nachádza významné rekreačné stredisko Liptovská Mara. Je to jedna z najväčších vodných nádrží na Slovensku. Okrem kúpania je možné vyskúšať si aj windsurfing, člnkovanie či jachting. V okolí mesta Ružomberok, na vrchu Sidorovo, sa nachádza dedinka Vlkolínec, ktorá predstavuje typickú horskú osadu Liptova a je zapísaná v Zozname svetového dedičstva UNESCO.

Mapa

Okolité destinácie

Hotely

Hotel Repiská***
Demänovská dolina/Jasná
od 106 € / noc
Hotel Pošta****
Demänovská dolina/Jasná
od 121 € / noc
Hotel SOREA SNP***
Demänovská dolina/Jasná
od 89 € / noc
Hotel Grand****
Demänovská dolina/Jasná
od 220 € / noc
Hotel Hotel SKI**
Demänovská dolina/Jasná
od 187 € / noc
Hotel Ostredok***
Demänovská dolina/Jasná
od 70 € / noc
Hotel Tri Studničky****
Demänovská dolina/Jasná
od 156 € / noc
02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme