02 3225 2301

Kúpele Nimnica

Kúpele Nimnica sú najmladšie slovenské kúpele a sú minerálnou perlou Slovenska. Ležia v údolí Váhu medzi Púchovom a Považskou Bystricou.
My sme spojojni tak, ako to je.
Bola som spokojná
Kladne hodnotím požičovňa bicyklov,možnosť turistiky,krásny park
Kursalon je super posedenie aj obsluha na úrovni
neni čo dodat,,vyhovujuce
HOT
Relaxačný pobyt
Caritas, Nimnica
od 4 nc. od 62 € / noc
POPULAR
Relaxačný pobyt
Salvator, Nimnica
od 4 nc. od 62 € / noc
TIP
Kúpeľný liečebný pobyt
Manín, Nimnica
od 4 nc. od 71 € / noc
Relaxačné a Wellness
Seniorské
Kúpeľné a Rekondičné

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Pri hĺbení základovej jamy priehradného múru sa v r. 1953 pod úrovňou hladiny Váhu objavila podozrivá voda, ktorá bola čistá, no trochu slaná a šumela. Pri hydrogeologickom prieskume sa vo viacerých vrtoch zachytila uhličitá voda s vysokou koncentráciou látok. To vzbudilo pozornosť širokej verejnosti, a keď sa v niektorých prípadoch pracovníkov priehrady prejavili aj pozitívne zdravotné účinky, rozšírila sa bleskurýchle fáma o zázračnej liečivosti týchto vôd.

Poloha a klíma

Kúpele Nimnica sú situované na úpätí výbežku Javorníkov nad Nosickou vodnou nádržou nazvanou Priehrada mládeže, v nadmorskej výške 300 m n. m. Klimatické podmienky majú charakter podhorského podnebia s miernymi zimami, teplými letami.

Turistické zaujímavosti

Blízka vodná priehrady,12 km dlhá a 1 km široká, je rekreačnou oblasťou s možnosťou plavby výletnou loďou , vodných športov. Je rajom rýb a vodných vtákov, ktoré je možno sledovať z priehradného múru. Pešia turistika po okolitom lesoparku a do vzdialenejších Javorníkov je ideálnou pre milovníkov turistiky a cykloturistiky.

Okolie

V blízkom meste Púchov sa nachádza archeologické múzeum a múzeum kolies, v Považskej Bystrici - zrúcaniny Považského hradu. Lednické Rovne južným smerom od kúpeľov Nimnica sú známe sklárskou výrobou a Slovenským sklárskym múzeom.

Prírodné liečivé zdroje

Na liečebné účely sa v Nimnici používa minerálna voda z viacerých prameňov, ktoré sa okrem priehradného žriedla novo navŕtali. Všetky nimnické pramene sú alkalické kyselky s teplotou 10-15°C, so značným obsahom voľného kysličníka uhličitého. Okrem draslíka, dusíka, vápnika, kremíka a chlóru obsahujú aj jód. Napriek krátkej existencii nimnických žriediel, majú už dnes povesť minerálnych prameňov vzácnych liečivých vlastností.

Mapa

Články

Okolité destinácie

Hotely

Kúpeľný Hotel Balnea Grand
Nimnica
od 87 € / noc
Liečebný dom Caritas
Nimnica
od 62 € / noc
Liečebný dom Manín
Nimnica
od 62 € / noc
Liečebný dom Salvator
Nimnica
od 62 € / noc
Liečebný dom Veritas
Nimnica
od 62 € / noc
02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme