02 3225 2301

Velké Karlovice

Velké Karlovice sa nachádzajú v Chránenej krajinnej oblasti Beskýd, ktorá je príťažlivá svojimi prírodnými krásami.  Môžete si tu užiť kúpanie bez ohľadu na počasie a ročné obdobie. Hrebene a svahy hôr ponúka v lete možnosti turistiky, cyklistiky, v zime ocenia lyžiari možnosti upravených zjazdových tratí a nespočet kilometrov bežeckých a turistických tratí.
Relaxačné a Wellness

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Obec založil majiteľ rožnovského panstva Karel Jindřich z Žerotína listinou z 8. novembra 1714, územie však ležalo na panstve vsetínskom. To si tento zakladateľ prisvojil. Vsetínski majitelia Illésházyovci sa svojho nároku nevzdali, čo neskôr viedlo k odtrhnutiu Veľkých Karlovic od rožnovského panstva a ku vzniku Malých Karlovic. Tie boli k Veľkým Karloviciam znovu pripojené až v roku 1966.
Z  doby okolo roku 1714 sa zachovalo niekoľko stavebných kultúrnych pamiatok, napr. karlovský kostol z roku 1754, postavený v štýle neskorého baroka, a tiež kupecký dom, ktorý slúži ako karlovské múzeum, ktoré tisícom návštevníkov približuje obraz života ľudu v tomto rázovitom kúte Valašska.

Poloha a klíma

Veľké Karlovice ležia v podhorí Javorníkov a Beskýd. Svojou rozlohou 82 km ² sa radia medzi najväčšie obce Českej republiky.

Turistické zaujímavosti

Hrebene a svahy hôr ponúka v lete možnosti turistiky, cyklistiky, v zime ocenia lyžiari možnosti upravených zjazdových tratí a nespočet kilometrov bežeckých a turistických tratí. Vo Velkých Karloviciach čakajú na Vašu návštevu a využitie hotely, útulné reštaurácie, rekreačné strediská, autocamping, lyžiarske vleky upravované a turistické lyžiarske bežecké trate, trasy pre pešiu turistiku, trasy pre horské bicykle, tenisové kurty, kúpalisko.

Okolie

Hrebene a svahy hôr nabádajú v lete k turistike, jazde na bicykli, v zime ocenia lyžiari ponuku upravených zjazdových tratí a nespočetné množstvo kilometrov bežeckých a turistických tratí s rôznymi stupňami obtiažnosti. Dve desiatky hotelov, reštaurácií a penziónov sú schopné ponúknuť svoje kvalitné ubytovacie kapacity, služby a pohostinnosť.

Prírodné liečivé zdroje

Veľké Karlovice sa nachádzajú v Chránenej krajinnej oblasti Beskydy, príťažlivé svojimi prírodnými krásami. Pod Trojačkou pramení Vsetínská Bečva, v údolí Léskové na svahu hrebeňa Lemešná je uchovaný relikt pralesa Razula s pôvodným jedlobukovým porastom a množstvom chránených rastlinných druhov.

Mapa

Články

Okolité destinácie

Hotely

Hotel Horal***
Velké Karlovice
od 248 € / noc
Hotel Lanterna****
Velké Karlovice
od 270 € / noc
02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme