02 3225 2301

Termálne kúpalisko Mezőkovesd

Mezőkövesd je ideálnym miestom pre oddych a relaxáciu, každoročne ho navštívi stovky tisíc návštevníkov, ktorých lákajú predovšetkým liečebné kúpele a ľudové umenie. Mesto ponúka rozmanité programy pre turistov po celý rok: kultúrne, športové a zábavné podujatia, kulinárske lahôdky a rôzne festivaly ako napr.Renesančný festival, Folklórny festival, Jazdecké dni, Zsóry Festival a iné. Mezőkövesd sa preslávil predovšetkým vyšívaním tzv. "Matyó" výšiviek. Toto ľudové umenie sa zachovalo aj v súčasnosti a dodnes reprezentuje maďarskú kultúru.

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Zakladateľom kúpeľov v meste Mezőkövesd je Lajos Szentléleki Zsóry, hlavný oblastný správca v Mezőkövesd, neskôr poslanec Parlamentu, ktorý v roku 1938 nechal na vlastnom pozemku vykonať ropné vrty. Ropa sa nenašla, ale 25. februára 1939 začala z hĺbky 875 m vyvierať do výšky 30 m teplá voda z vodného zdroja z obdobia triasu.

Poloha a klíma

Mezőkövesd je mesto ležiace na severovýchode Maďarska, na úpätí hornatej oblasti Bükk, vzdialenej približne 50 kilometrov od mesta Miskolc, a asi 15 kilometrov od mesta Eger.

Turistické zaujímavosti

Termálne kúpele Zsóry je kúpeľný komplex s vonkajším kúpaliskom v severnom Maďarsku. Nachádza sa v meste Mezőkövesd, približne 40 km od mesta Miskolc a 15 km od mesta Eger v Maďarsku. Termálne kúpele Zsóry sú rozdelené na kúpeľnú časť, vonkajšie kúpaliska a športovú halu. V kúpeľnej časti sú 3 termálne kryté bazény s vodou rôznej teploty, relaxačný bazén a 2 vonkajšie termálne bazény. Vonkajšie kúpalisko je situované v rozľahlom upravenom parku

Prírodné liečivé zdroje

Voda nie je len jedna z najvzácnejších v Maďarsku, ale je významná v celej Európe. Voda Zsóry vďaka obsahu vápnika, horčíka a hydro-karbonátu má protizápalové účinky. Vysoký obsah chloridu podporuje imunitný systém tela, má oživujúce a všeobecne posilňujúce účinky. Vysoká koncentrácia síry, ktorá napomáha ľahšiemu vstrebávaniu ľudskou pokožkou prispieva k znižovaniu krvného tlaku a dokonca cholesterolu, ide o účinnú formu prevencie proti artérioskleróze. Taktiež pomáha pri liečbe kožných ochorení, najmä psoriázy.

Mapa

Okolité destinácie

Hotely

02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme