02 3225 2301

Kúpele Wisla

Kúpeľné mesto Wisla sa nachádza v malebnom údolí rieky Visly. Prírodným zdrojom pre mesto sú lesy, ktoré zaberajú 75% jeho rozlohy. V súčasnej dobe patria kúpele Wisla medzi významné turistické centrá. Ako v lete tak aj zime mesto navštívi veľké množstvo turistov, pre ktorých sú pripravené bohaté kultúrne atrakcie.
Relaxačné a Wellness
Seniorské
Pre rodiny s deťmi

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Prvý osadníci sa na tomto území objavili na prelome 16. a 17. storočia. Dokumenty z roku 1644, potvrdzujú, že tu bol postavený evanjelický drevený kostol. To je dôkaz, že Wisla bola od samého začiatku protestantská dedina. V 17. storočí počet obyvateľov prudko narastá. Nachádzajú v dedine útočisko pred náboženským prenasledovaním. Dodnes je Wisla jediné mesto v Poľsku, kde evanjelici tvoria väčšinu obyvateľstva.

Poloha a klíma

Kúpeľné mesto Wisla sa nachádza v južnej časti krajiny, neďaleko hraníc s Českom. Mestom preteká rieka Visla, ktorá pramení približne 10 km juhovýchodne od mesta.

Turistické zaujímavosti

Vo Wisle sa nachádzajú viaceré turisticky veľmi obľúbené múzeá, ako napríklad Múzeum Beskýd, ktoré sídli v budove bývalého pohostinstva z roku 1794, múzeum lyžovania, múzeum parašutizmu alebo múzeum turistiky. Je vidieť, že obyvatelia Wisly si nadovšetko ctia históriu a snažia sa ju priblížiť aj turistom.

Okolie

Návštevníci tohto očarujúceho mesta majú k dispozícii niekoľko desiatok kilometrov turistických trás a chodníkov, vďaka ktorým môžu obdivovať krásy okolia, ďalej 16 lyžiarskych vlekov a 15 km zjazdoviek určených pre začiatočníkov ako aj pre pokročilých. Na svoje si prídu aj nadšenci skokov na lyžiach.

Mapa

Okolité destinácie

Hotely

Hotel Gołębiewski****
Wisla
od 195 € / noc
02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme