02 3225 2301

Kúpele Radenci

Kúpeľné mesto Radenci leží v kraji Pomurje , známym svojou nedotknutou prírodou. Prechádzky popri rieke Mura, v starobylom kúpeľnom mestečku , vo vinohradoch či návštevy pamätihodností okolia prinesú nezabudnuteľné zážitky.

Hotely

Pobyty

Turistické informácie

História

Minerálna voda bola objavená študentom medicíny Karelom Hennem v roku 1833. Po analýze vody z prameňa sa vrátil do Radenci už ako renomovaný lekár v roku 1869. Liečive účinky vody boli známe po celom svete, radenská minerálka sa dostala aj do pápežského paláca v Ríme ako aj na stôl cisára vo Viedni.

Poloha a klíma

Kúpele Radenci ležia na okraji Panónskej nížiny v krajine zelených kopcov, pšeničných polí a vinohradov, pozdĺž rieky Mura. Radenci má svoju vlastnú mikroklíma s priemerným počtom slnečných dní 253 v roku.

Turistické zaujímavosti

Mesto je známe svojimi kúpeľmi ale hlavne minerálnou vodou Radenska. Turisti, ktorý zavítajú do tohto kúpeľného mestečka si môžu vychutnať prechádzky nedotknutou okolitou prírodou ako aj po vinohradoch a vinných pivničkách, kde môžu ochutnať kvalitné domáce vína.  

Okolie

Okolie kúpeľov Radenci ponúka viacero možností na výlety. Keďže sa nachádza neďaleko hraníc sú veľmi atraktívne návštevy pohraničných miest v Rakúsku, Maďarsku či Chorvátsku. Ale ak chcete obdivovať hlavne krásy Slovinska, môžete navštíviť neďaleké typické mesta Muranská Sobota, Moravské Toplice, Maribor či Ptuj.

Mapa

Okolité destinácie

Hotely

02 3225 2301

Zavolajte nám, radi poradíme